duminică, 6 decembrie 2009

Prajitura Adriana

Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:


Blat



- 6 oua

- 6 linguri apa

- 12 linguri zahar

- 10 linguri faina

- 2 linguri cacao

- o priza sare

- ½ lingurita esenta de rom

- ½ lingurita praf de copt



Crema



- 250 de gr de lapte dulce

- 1 plic praf de spuma pentru deserturi de la Dr.Oetker

- 200 ml lapte dulce

- 1 plic gelatina pudra de la Dr.Oetker

- 250 gr de frisca lichida de la Milli

- 2 plicuri zahar vanilat

- 2 linguri zahar



Glazura



- 250g ciocolata neagra

- 3 linguri frisca lichida

- 50g unt


Mod de preparare:

Blat:

Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se adauga esenta de rom. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament, se baga la cuptorul preancins la 180gC pentru 30 de minute. Pentru siguranata se face testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 200 ml lapte caldut, cat sa se dizolve gelatina. Separat se pune 250 ml lapte si plicul de praf de spuma pentru deserturi, 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar, se amesteca bine cu mixerul, apoi se adauga gelatina topita, se amesteca din nou. Frisca se bate bine si se adauga peste laptele cu gelatina,amestecand usor de jos in sus.Se lasa la rece pentru 30-40 de minute.

Peste blat se aseaza crema, se intinde uniform, apoi se toarna glazura de ciocolata.

Glazura:
Ciocolata se topeste in frisca lichida, atentie sa nu fiarba, apoi se adauga untul. Cat este inca calduta se toarna peste crem

Niciun comentariu: