duminică, 13 decembrie 2009

Prajitura crocanta cu mure

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 2 foi de placinta, injumatatite • 3 linguri unt topit • 1 lingura zahar • 3 linguri alune tocate marunt • 250 ml frisca lichida • miere, pentru indulcit • 1 lingurita esenta de vanilie • 250 gr mure

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu unt, presara deasupra 1 lingurita zahar si cateva alune tocate, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul, zaharul si alunele.Folosind un cutit ascutit, taie 8 dreptunghiuri din foile de placinta suprapuse, aseaza-le pe o tava de copt si da-le la cuptor 8-12 minute, pana s-au rumenit si au devenit crocante. 2. Bate frisca cu miere, dupa gust, apoi adauga vanilia.Asambleaza desertul doar inainte de a-l servi.Aseaza cate un dreprunghi de aluat pe cate 4 farfurii.Deasupra pune cate 1-2 linguri de frisca batuta, cateva mure, din nou frisca, iar la sfarsit inca un dreptunghi de aluat.

Niciun comentariu: