Prajitura cu cocos si ciocolata

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blat:
5 oua,
1 si 1/2 pahar zahar,
3 linguri de cacao,
3 linguri de faina,
esenta rom,
200 g cocos macinat.

Glazura:
200 ml frisca lichida,
160 g ciocolata,
o nuca unt.

Mod de preparare: Se unge o tava de 25-30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.
Int-un bol se freaca galbenusurile cu 3/4 pahar zahar, dupa care se adauga esenta, cacao si faina. Se toarna in tava.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos. Se pune peste compozitia de cacao. Se da la cuptor la 180 de grade, incalzit dinainte pentru 30-40 de minute sau pana cand scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
Se pune intr-o cratita pe foc mediu smantana pentru frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema. Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cand se raceste se strange complet. Iese o prajitura delicioasa si este si aspectuoasa.

1 comentarii:

alina spunea...

Este extraordinara reteta postata; tocmai am degustat deliciul cu cocos :).
Felicitari pentru reteta !!!
O sa o prepar de fiecare data cand imi va fi pofta de cocos.