duminică, 13 decembrie 2009

Prajitura din pudding cu biscuiti

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 100 gr zahar + 6-8 linguri zahar • 200 ml apa • 1 lingurita esenta de vanilie • 100 gr biscuiti simpli • 50 gr piscoturi • gem • 3 plicuri pudding (de diferite arome) • 1.5 L lapte • cocos, pentru presarat sau cacao, pentru pudrare

Mod de preparare: 1. Se face un sirop din 100 gr zahar si 200 ml apa, apoi se amesteca cu vanilia.Se inmoaie putin biscuitii in sirop. 2. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic, apoi se aseaza la baza si pe margini biscuiti. Se ung piscoturile cu gem si se pun deoparte. 3. Se prepara pudding-ul ,fiecare separat cu cate 500 ml lapte si zahar, comform intructiunilor de pe ambalaj.Cat timp este fierbinte se toarna cateva linguri din cantitatea fiecaruia, in forma, alternand aromele.Se aseaza un strat de piscoturi, in centru, apoi cateva linguri din pudding, apoi piscoturile ramase, iar in final restul de pudding, niveland suprafata.Se lasa sa se raceasca , apoi se da la frigider pana s-a racit complet. 4. Inainte de a-l servi, se scoate din frigider,se rastoarna pe o farfurie, se presara cu cocos sau se pudreaza cu cacao si se serveste.

Niciun comentariu: