miercuri, 9 decembrie 2009

Prajitura Ducesa

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru foaie:
4 oua, 150g unt, un praf sare, 3 linguri zahar,
3 linguri cacao, 2 linguri faina, 1 plic zahar vanilat.

Pentru crema:
4 galbenusuri, 150 g unt, 4 linguri cacao, 6 linguri lapte, 4 linguri faina, 5 linguri zahar,
200 g ciocolata menaj, 1 esenta rom, 200g-300g frisca.

Mod de preparare: Untul moale se amesteca cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Se adauga ouale unul cate unul si spre sfarsit se pune cacaoa impreuna cu faina. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie si se baga la cuptor, la foc potrivit.
In acest timp, se pregateste crema de ciocolata. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina si cacaoa. Ciocolata se topeste in lapte pe baie de aburi. Cand sa topit ciocolata se adauga compozitia de ou si se fierbe pe baie de aburi pana se obtine o crema legata. Se amesteca cu romul si untul, apoi se lasa la rece.
Pe un platou se pune blatul, se intinde crema de ciocolata si frisca.
Pofta buna!

Niciun comentariu: