vineri, 11 decembrie 2009

Prajitura tavalita

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru blat:

-350 g zahar pudra
-3 oua mici
-1si 1/2 lingura miere de albine
-cam 380-400 g faina
-2 lingurite de praf de copt
-cca 200 ml lapte
-cca 60 g margarina

Pentru glazura:
-220 g zahar pudra
-50 g cacao
-220-250 ml lapte
-200-250 g unt sau margarina
-200 g nuca de cocos

Mod de preparare: Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.
Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.
Se pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).
Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.
Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.
Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat
prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).
Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

Niciun comentariu: