luni, 14 decembrie 2009

Pudding cu bezea

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 570 ml lapte • 10 gr unt sau margarina Rama • 75 gr zahar brut • Coaja rasa de la 1 lamaie • 110 gr pesmet • 3 oua, separate Pentru sos • 200 gr mure sau zmeure • 2 lingurite zahar brut

Mod de preparare: 1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi. 2. Incalzeste cuptorul la 180⁰C .Pune laptele la fiert intr-o cratita.Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga untul/margarina, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle. 3. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.Coace-le timp de 25 minute. 4. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora. 5. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obti o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie. :)

Niciun comentariu: