luni, 14 decembrie 2009

Pudding delicios de ciocolata

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 6 portii Pudding • 100 gr unt sau margarina Rama, plus pentru ungerea bolului • 2 linguri sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar • 100 gr zahar brun • 150 ml lapte • 1 ou • 1 lingura cacao • 225 gr faina fara 1 lingura • 1 lingurita scortisoara macinata • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu Sos de ciocolata • 4 linguri lapte • 4 linguri smantana grasa • 1 lingura sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar • 100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare: 1. Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt. 2. Intr-o cratita, topeste untul/margarina cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si amesteca.Amesteca cacaoa cu faina, scortisoara si bicarbonat, adauga acest amestec in compozitia cu unt si amesteca. 3. Toarna compozitia obtinuta in bolul pregatit, acopera-l bine cu folie de aluminiu, apoi aseaza bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe (apa sa ajunga pana la jumatatea bolului) si lasa pudding-ul sa fiarba la bain-marie timp de 1h 15 minute.Chiar inainte de a fi gata, prepara sosul de ciocolata, incalzind toate ingredientele pentru sos, pana ce s-au topit, amestecandu-le continuu. 4. Rastoarna pudding-ul pe o farfurie si dezlipeste foaia de copt.Toarna sosul peste pudding si serveste-l imediat.

Niciun comentariu: