joi, 17 decembrie 2009

Pudding insiropat de lamaie

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
50 gr unt sau margarina Rama 200 gr zahar pudra coaja rasa de la 1 lamaie 100 ml zeama de lamaie 3 oua, separate 50 gr faina, cernuta 250 ml lapte zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Bate untul/margarina cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga zeama de lamaie, galbenusurile si faina si amesteca pana la omogenizare.Adauga treptat laptele, amestecand continuu.Bate albusurile spuma si inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri. Pune compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu putina grasime, iar vasul termorezistent aseaza-l intr-o tava mai mare.Toarna in tava apa fierbinte pana cand va ajunge la jumatatea vasului cu compozitie.Da totul la cuptor 45-55 minute, pana cand pudding-ul se rumeneste usor deasupra, iar inauntru este moale.Dupa ce este gata, pudreaza pudding-ul cu zahar si serveste-l fierbinte.

Niciun comentariu: