vineri, 11 decembrie 2009

PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1 pui -450 g vinete -200 g fasole verde -500 g dovlecei -300 g morcov -300 g cartofi -100 g ceapa -1 ardei iute(se poate si fara) -6 catei de usturoi -4 rosii -sare(dupa gust) -condimente(piper,ienibahar,cardamom,cury,cimbru)pudra(dupa gust) -cca 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare: Toate legumele(in afara de rosii),se taie bucatele;ceapa se taie marunt;la fel si usturoiul.Se amesteca totul cu sare si condimente,dupa gust;eu pun cca 1,5 lingurita de sare;piper pun 1/4 lingurita;ienibahar tot 1/4 lingurita;cardamom tot atit;cury pun 1 lingurita,iar cimbru cca 1/2 lingurita.Dupa ce totul se amesteca bine,se pune intr-o tava.Se fac niste(am recitit,acum ,reteta si am vazut ca e incompleta;nu stiu ce s-a intimplat;cind am scris-o, era completa),gaurele(cu mina),in care se pun bucatile de pui.Puiul se da cu sare si piper,apoi se stropeste cu uleiul de masline.Se acopera cu rosiile,taiate rondele. Se acopera tava cu folie,se da la cuptorul fierbinte;se lasa in cuptor,la foc mediu cca 1,5-2 ore.

Niciun comentariu: