duminică, 13 decembrie 2009

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 1 pui (de aprox. 1,5 kg) • 1 lingura frunze de rozmarin • 3 linguri ulei de masline • 4 cepe rosii medii sau mari, intregi dar curatate de coaja • 3 linguri otet balsamic • 1 lingura miere

Mod de preparare: 1. Inlazeste cuptorul la 190ᵒC.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie o lingura de frunze de rozmarin , iar restul e rozmarin presara-l in cavitatea puiului.Condimenteaza puiul in interior si exterior si pune-l intr-o tava de copt, apoi aseaza cate o ceapa in fiecare colt al tavii.Stropeste totul cu ulei de masline, apoi da-le la copt 30 minute. 2. Intre timp, amesteca otetul balsamic cu mierea.Dupa ce puiul a stat la cuptor 30 minute, scoate-l, stropeste-l cu amestecul de otet, apoi da-l din nou la copt pentru inca 30 minute.Dupa ce au trecut cele 30 minute, scoate puiul din tava si pune-l deoparte.Da cepele la cuptor pentru inca 20 minute.Serveste puiul stropit cu sos alaturi ceapa.

Niciun comentariu: