sâmbătă, 12 decembrie 2009

Pui la cuptor si legume glazurate cu miere

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
•1 pui (de aprox. 1.5 kg)
•2 cartofi dulci mari, curatati si taiati cubulete
•2 pastarnaci mari, curatati si taiati cubulete
•1 radacina mare de telina, curatata si taiata cubulete
•1 ceapa rosie, curatata si taiata in sferturii
•1 lingurita cimbru uscat
•1 lingurita sare
•1 lingurita piper negru
•2 linguri ulei de masline
•1 lingurita paprika
•2 linguri miere

Mod de preparare: 1.Se incinge cuptorul la 180ᵒC.
2.Intr-o tava se pun legumele, cimbrul, sarea, piperul si uleiul de masline.Se aseaza puiul pe patul de legume, cu pieptul in sus.Se condimenteaza cu paprika.
3.Se coc 1 ora, amestecand legumele din cand in cand.Se toarna mierea peste legume si se mai lasa la copt 15-20 minute, pana cand puiul s-a rumenit, iar legumele s-au inmuiat, apoi se serveste.

Niciun comentariu: