joi, 10 decembrie 2009

Pui pe sticla cu cartofi si mujdei

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pui -1,5 kg condimente pentru pui 1 sticla de bere sare,vegeta,piper dupa gust 50 g usturoi 750 g cartofi 250 ml ulei

Mod de preparare: Se curata puiul bine si se pregateste pentru a fi introdus in cuptor. Se da cu sare, se unge cu putin ulei si mirodeniile de pui (ghimbir, oregano, rozmarin,nucsoara,cimbru). Se fixeaza puiul pe o sticla de bere umpluta doar pe jumatate (cu bere sau puneti apa). Se introduce puiul in cuptor pe o tava avand grija sa-l rotiti din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Daca se incinge tava prea tare puteti pune din cand in cand putina apa in aceasta.Pregatiti apoi cartofii pai. Se aseaza puiul pe un platou alaturi cu cartofii. Se serveste cald cu mujdeiul de usturoi. Pofta buna!

Niciun comentariu: