duminică, 13 decembrie 2009

Pui traditional american

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 1 lingura ulei de masline • 4 bucati pipet de pui (sau curcan), fara piele si os, de 140 gr fiecare • 1 ceapa, taiata rondele subtiri • 3 catei de usturoi, tocati marunt • 1 lingura de curry • 3 rosii, tocate • 1 conserva mica de pasta de rosii (de aprox. 70 gr), amestecata cu 50 ml apa • 25 gr caise uscate, tocate marunt • piper, dupa gust • ½ lingurita cimbru uscat • 25 gr migdale

Mod de preparare: 1. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu.Se adauga carnea si se prajeste aprox.3-6 minute pe fiecare parte, pana se rumenste.Se scoate carnea din tigaie cu o spumiera si se pune pe o farfurie. 2. Se adauga ceapa si usturoiul in tigaie si se prajesc aprox. 5 minute, pana cand cepa s-a inmuiat. 3. Se adauga lingura de curry si se caleste totul 1 minut.Se pun apoi rosiile cu sucul lor,pasta de rosii amestecata cu apa, caisele, cimbrul si piperul si se dau intr-un clocot. 4. Se pune din nou carnea in cratita.Se micsoreaza flacara la minimum, se acopera si se fierbe inabusit 10 minute, apoi se ia capacul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute .Se serveste decorata cu migdale.

Niciun comentariu: