duminică, 13 decembrie 2009

Ratatouille

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 1 ardei capia, feliat subtire • 1 vanata, feliata subtire • 1 dovlecel (de aprox. aceeasi dimensiune cu vanata) , feliat subtire • 1 ceapa , tocata marunt • 4 catei de usturoi, zdrobiti • 160 gr pasta de rosii • 5 linguri ulei de masline • 3 lingurite cimbru uscat • sare si piper macinat

Mod de preparare: 1. Se incinge cuptorul la 190ᵒC. 2. Se amesteca cepa si usturoiul. 3. Se intinde pasta de rosii pe fundul unui vas larg termorezistent.Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. 4. Peste stratul de pasta de rosii, se aseaza alternativ feliile de legume, astfel incat sa nu ramana spatii libere.Se toarna restul de ulei, se presara sare, piper si cimbrul uscat. 5. Se acopera vasul cu folie de aluminiu pentru ca legumele sa nu arda.Se dau legumele la cuptor timp de 60 minute, apoi se servesc.

Niciun comentariu: