vineri, 11 decembrie 2009

RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1/2 kg biscuiti -250 ml apa -300 g zahar -6 linguri,cafea lichida,concentrata -1 lingura cacao -esenta de rom Pentru crema -200 g unt -100 g nuca de cocos

Mod de preparare: Biscuitii se macina. Se pune la fiert apa cu zaharul, cu cafeaua lichida,cu cacaua;cind fierbe si zaharul e topit se ia de pe foc;se pune esenta de rom dups gust.Se lasa sa se raceasca putin;se pune,apoi,peste biscuitii macinati,putin cite putin,pina se obtine un aluat consistent. Se face crema:untul si nuca de cocos se freaca,spuma. Aluatul(de buscuiti) se imparte in 2;la fel si crema. Impartim in 2,deoarece, facem 2 rulade. Pe o foaie de folie intindem,cu mina, 1/2 din aluatul de biscuiti;trebuie sa fie de cca 0,5 cm,grosime si marime de cca 25/30 cm.Peste aluatul,astfel intins,punem 1/2 din cantitatea de crema.Rulam. Se face al 2-lea rol.Cind sint gata,se ruleaza in folie,se pun, peste noapte la frigider sau congelator. Se serveste,taiat felii;rulada asta e f.buna linga cafea.

Niciun comentariu: