miercuri, 9 decembrie 2009

Salata calda de fructe uscate si castane

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 100 gr zahar • 1 baton de scortisoara • 1 baton de vanilie, taiat pe lungime • 200 ml apa • 150 gr castane, gata prajite si decojite • 100 gr smochine uscate • 50 gr caise uscate • 50 gr nuci • iaurt sau smantana, la servire (otional)

Mod de preparare: 1. Se pune zaharul cu batonul de vanilie, cel de scortisoara si 200 ml apa intr-un vas, pe foc potrivit.Se adauce siropul la fierbere, si se lasa pana cand zaharul s-a dizolvat.Se adauga castanele, fructele uscate si nucile si se lasa sa fiarba la foc mic, neacoperite, timp de 15 minute, pana cand siropul s-a ingrosat putin. 2. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste alaturi de o lingura plina de iaurt/smantana.

Niciun comentariu: