joi, 10 decembrie 2009

Salata de ridichi de negre

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2-3 ridichi de iarna 2 morcovi, ½ telina 2 lingurite de miere 2 linguri otet 3 linguri de ulei ½ lamaie piper

Mod de preparare: Ridichile de iarna, morcovii si telina se curata, se spala se dau pe razatoare. O parte din ridichi se taie in felii subtiri si se aseaza separat in salatiera. Peste acestea se toarna otetul, uleiul si mierea pentru a le lua din tarie. Se pune apoi in salatiera si continutul dat prin razatoare. Se condimenteaza dupa gust. Ridichea este colecistochinetică, antirahitică, curăţă rinichii şi ficatul de substanţe nocive. La utilizare, ridichea trebuie cît mai puţin prelucrata, de aceea se consuma ca atare sau în salate combinata cu alte legume. Pentru cei care nu suporta gustul ei se recomanda sa stoarca ridichea inainte de a o amesteca cu morcovii sau telina, pentru a indeparta zeama ce li se pare amara. Pofta Buna!

Niciun comentariu: