vineri, 11 decembrie 2009

SAORMA DE PUI

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1/2 pui Marinata: -1 ceapa(nu mare),taiata pestisori -1,5 lingura otet -cam 4 catei de usturoi(batut) -cca1/2 lingurita de sare -2 linguri de iaurt -2-3 rondele de lamiie;fiecare rondea taiata in 4 -1/4 lingurita de piper -un virf de cutit de cardamom pudra(sau dupa gust) -cam 6 boabe de cardamom -1,5 lingura de ulei de masline 3 lipii,subtiri.Fiecare lipie se taie in 4.Diametrul unei lipii este de cca 54 cm. Mai e nevoie de(pt.a se pune in sandvici) -4 linguri de tahini -4 linguri de iaurt -putina sare -cca 5 castraveti murati -1 ceapa -cca 1 lingurita "sumaq"(un condiment;a se vedea pe google).Se poate si fara -2 rosii

Mod de preparare: Puiul,fara os si piele,se taie felii.Se face o marinata din ceapa,otet.sare,iaurt...(toate ingredientele marinatei) Intr-un vas se alterneaza feliile de pui cu marinata;se lasa cca 48 de ore,in frigider. Dupa 2 zile se scot feliile de pui din marinata si se prajesc in putin ulei de masline. Fiecare lipie se taie in 4;deci din taierea fiecarei lipii, obtinem 4 triunghiuri.Din fiecare triunghi facem un sandvici asa:se pune umplutura la baza triunghiului si se ruleaza ca si cornuletele,dar se inchid la capete. Umplutura,care se pune pe baza triunghiului este:cca 2 linguri de sos facut din "tahini" ,iaurt,sare(se pun cca 4 linguru de tahini,apoi cca 4 linguri de iaurt si sare dupa gust;se amesteca).Peste sos, se pun cca 3 felii de castravete murat,apoi citeva felii de pui prajit,apoi cca 1 lingura de ceapa,pestisori amestecata cu sumaq(un condiment acrisor,care coloreaza in rosu);peste toate,se pun 2 jumatati de rondela de rosie. Se ruleaza;se aseaza intr-o tava,neunsa;se da putin la cuptor,numai pt a se incalzi.Se servesc linga cartofi prajiti

Niciun comentariu: