luni, 14 decembrie 2009

Sorbet de lamaie

Timp de preparare:
10-15 minu (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 3 albusuri de oua mari • 2 cani zahar • 1 ¾ cana apa • 1 ½ cana zeama de lamaie • 1-2 lingurite coaja de lamaie

Mod de preparare: 1. Se bate spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste albusuri, batand continuu.Se pune coaja de lamaie si se toarna treptat zeama de lamaie, batand in continuare. 2. Se lasa compozitia obtinuta la racit, dupa care se baga la congelator pentru 1 ora, apoi se scoate si se zdrobeste cu furculita (eu am folosit mixerul) pentru a sparge gheata, iar pe urma se baga inapoi in congelator.Se repeta aceasta procedura de 3-4 ori, apoi se serveste.

Niciun comentariu: