duminică, 6 decembrie 2009

Sos Ragu

Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1,2 kg carne tocata de vita sau amestec, 1,5 kg rosii decojite in sos tomat, 3 morcovi mari, 2 cepe, 2-3 bete de telina, 150g de bacon, 150 ml vin alb, 2-3 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin, busuioc, oregano, sare, piper, ulei de masline.

Mod de preparare: Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza carnea tocata, se stinge cu vin, se adauga putina apa si se fierbe 30 de minute. Se adauga sosul de rosii (rosiile in sos tomat se proceseaza cu ajutorul mixerului sau cu blenderul) se condimenteaza si se fierbe la foc mic o ora. Acest sos se poate conserva.(se fierbe la cuptor 15 minute)

Niciun comentariu: