sâmbătă, 12 decembrie 2009

Sote de creveti cu orez auriu

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru creveti • 400 gr creveti decorticati • 1 lingura ulei de masline • 3 catei de usturoi, curatati si tocati • 120 ml zeama de supa de pui • zeama de la 1 lamaie verde • 1 lingurita condiment pentru peste • un praf de boia iute • 1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa • 3 linguri patrunjel tocat Pentru orez • 150 gr orez • sare, dupa gust • 1 lingurita stigme de sofran, maruntite

Mod de preparare: 1. Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine. 2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana se va inmuia. 3. Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, aprox.3 minute.Se adauga supa, zeama de lamaie si condimentele si se se dau intr-un clocot.Se fierbe totul 1-3 minute pana cand crevetii devin opaci. 4. Se scot crevetii cu s spumiera si se aranjeaza pe farfurii.Se continua fierberea lichidului din tigaie, se adauga amestecul cu amidon si se da in clocot, amestecand pana cand sosul s-a ingrosat putin.Se adauga patrunjelul tocat si se toarna sosul peste creveti.Creveti se servesc alataturi de orezul preparat.

Niciun comentariu: