marți, 29 decembrie 2009

STIUCA UMPLUTA(laborios)

CANTITATI:(cca 10 portii)
o stiuca de peste 1kg,50 ml ulei de masline,un pahar de vin alb,o ceapa de apa(rosie),300g de ciuperci,2 morcovi,un ardei gras rosu,masline negre fara samburi,o legatura de patrunjel verde,un ou ,condimente uscate(cimbrisor,oregano.
coriandru,dafin,busuioc),condimente deshidratate(delikat)
PREPARARE:
Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne.
Se caleste in putin ulei,ceapa tocata marunt,ardeiul feliat ,ciupercile taiate marunt,un morcov taiat cubulete foarte mici.Celalalt morcov se curata si se fierbe intreg in apa cu sare.
SE scot oasele mai mari din carne,apoi se da carnea prin masina de tocat,prin sita marunta sau se toaca de doua ori.Carnea tocata se amesteca cu oul batut,verdeata tocata marunt,maslinele fara samburi,se adauga si legumele calite si se condimenteaza cu condimente uscate si un praf de delikat.Cu aceasta umplutura,umplem stiuca,bagam si morcovul fiert la mijloc,in umplutura, apoi cu ata de bucatarie ii coasem burta.
Se aseaza stiuca intr-o tava,se toarna peste ea uleiul de masline,apoi se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste usor,se uda cu paharul de vin si se lasa sa se rumeneasca bine,udand cu zeama din tava,din cand in cand.Se serveste rece,taiata rulouri alaturi de legume fierte sau cartofi natur ..
POFTA BUNA!










trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: