duminică, 13 decembrie 2009

Sufleu de morcovi cu dovlecel

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 5-6 portii • 450 gr morcovi, curatati si taiati in felii groase de 1,5 cm • 2 linguri ulei • 1 ceapa mare, tocata mare • 2 linguri faina • ½ cana lapte • 4 oua, separate • 1 dovlecel potrivit, ras • 1 lingurita sare • ½ lingurita piper • un praf de nucsoara

Mod de preparare: 1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare. 2. Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita. 3. Intr-o cratita mica, se incinge uleiul la foc potrivit.Se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.Se adauga faina.Se caleste 1 minut, amestecand frecvent.Se adauga laptele .Se da in clocot, amestecand constant.Se transfera intr-un castron mare.Se adauga morcovii si galbenusurile.Se adauga dovlecelul, se pun sarea, piperul si nucsoara si se amesteca. 4. Intr-un castron se bat albusurile spuma.Se adauga treptat (in 3 transe) in amestecul de legume.Se toarna amestecul in vase. 5. Se coace sufleul 30-40 minute, pana cand devine pufos si auriu.

Niciun comentariu: