marți, 8 decembrie 2009

Supa de dovleac cu legume in dovleac

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
1 dovleac de 2 kg (un dovlecel care s-a copt bine) 1 pastarnac 1 morcov 1 dovlecel 1 cartof 50 g telina 2 buchetele de conopida 1 ou 1 legatura patrunjel unt cat o nuca 50 g smantana (iaurt) 1 cub/lingurita concentrat de legume 10 ml ulei 2 lingurite zahar 1 felie de sfecla rosie sare, piper, paprika

Mod de preparare: Taiati dovleacul in cateva felii mai grosute (pastrati capatul rotund pentru a face din el un castronel) si curatati-le de coaja. (vezi video) Scobiti toate feliile de partea cu seminte, apoi tocati-le cubulete (ca si crutoanele). Curatati restul legumelor si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece, cu putina sare, impreuna cu jumatate din cubuletele de dovleac. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac, aproximativ 30 minute, apoi adaugati uleiul, concentratul, zaharul, lasati sa se racoreasca si mixati. Intre timp, caliti restul crutoanelor de dovleac in unt, adaugati un pahar de apa si lasati-le la calit pana se inmoaie, apoi condimentati-le. Pregatiti dressing-ul din galbenus si smantana, turnati-l in supa si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti supa in supiera, adaugati cubuletele calite, presarati cu putina paprika si verdeata tocata, dregeti gustul de sare si piper. Din capatul rotund al dovleacului faceti un castronel simpatic, scobiti miezul pana lasati un perete de 1 cm grosime, decupati marginea cu un cutitas dupa inspiratia dumneavoastra apoi frecati marginea cu o felie de sfecla rosie. In castronel puneti supa si crutoanele, apoi decorati cu smantana, paprika si frunze de patrunjel. O puteti servi si in farfurii, este la fel de delicioasa. Pofta buna.

Niciun comentariu: