joi, 10 decembrie 2009

Taci si-nghite

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1kg malai 250 g telemea 3-4 oua 200 g unt sau margarina 200 g smantana 250 g carnati si slanina

Mod de preparare: Se prepara mamliga astfel incat sa fie usor de intins in tigaie. Se prajesc separat carnatul feliat si slanina crestata. Untura ramasa in tigaie se utilizeaza apoi cand intindem mamaliga in tigaie. Se unge tava cu putin unt sau margarina si apoi se intinde prima patura de mamaliga. Peste aceasta se rade branza telemea intr-un strat pe cat dorim sa fie de consistenta. Se mai aseaza inca 2-3 astfel de straturi in functie de marimea tavii. Peste ultimul strat se face locase cu o ligura pentru cele 3-4 oua. Se sparg ouale in locase, se mai rade putina branza, margarina si smantana pe deasupra. Se intruce la cuptor si se supravegheaza pana se rumeneste. Pofta buna! sau Taci si-nghite!

Niciun comentariu: