marți, 22 decembrie 2009

Tarta cu mere

Ingrediente

Pentru aluat

250 gr unt

300 gr faina

150 gr zahar

1 galbenus

un praf de sare

2 linguri lapte rece

Pentru umplutura

1 kg de mere taiat cubulete

scortisoara 2 lingurite

200-300 gr zahar

zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru aluat

Se amesteca untul cu zaharul pana se omogenizeaza,dupa care se adauga galbenusul,apoi faina si se amesteca usor pana devine ca un pesmet.apoi se pune laptele rece si se amesteca pana devine o bila de aluat. se da o ora la rece la frigider,dupa care se pune in forma tapetata.

Pentru umplutura se calesc merele cu zaharul si scortisoara si la sfarsit sucul de lamaie si se lasa la racit.

Se umple apoi tarta si se da la cuptor 20 min. pt 4 portii dificultate: mediu

obs.:pt cine doreste se poate pune un capac din acelasi aluat si se poate orna dupa plac.

al kawadri camelia, bucuresti



trimisa de Kawadri Camelia

Niciun comentariu: