duminică, 13 decembrie 2009

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 400 gr aluat foietaj • 25 gr unt • 340 gr mix de ciuperci salbatice, curatate si tocate • 50 gr branza topita • 1 lingura patrunjel tocat • 4 catei de usturoi, tocati • 1 ou, batut

Mod de preparare: 1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16 cm diametru.Se dau cercurile la frigider pana se prepara ciupercile. 2. Incalzeste cuptorul la 180°C.Incinge o tigaie, adauga untul, apoi prajeste ciupercile timp de 5-10 minute pana cand lichidul din tgaie s-a evaporat.Asezoneaza ciupercile dupa gust, ia-le de pe foc, apoi amesteca-le cu branza topita, patrunjel si usturoi. 3. Traseasa o margine de 1cm grosime fiecarui cerc, apoi imparte amestecul de ciuperci in centrul cercurilor.Periaza marginile cercurilor cu ou, apoi da-le la copt 30-40 minute, pana s-au umflat si au devenit aurii.Tartele se servesc imediat.

Niciun comentariu: