vineri, 4 decembrie 2009

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
o vanata
un dovlecel
100 g cascaval
2 oua
pesmet
zeama de lamaie
5-6 catei de usturoi
sare,piper
sunca de Praga , sunca presata sau jambon

Eu am folosit mini baton sunca de Praga,se preteaza mai bine la feliile de vanata si dovlecel.

Mod de preparare: 1.Prima varianta
Vanata si dovlecelul se spala,se sterg bine,se indeparteaza capetele,apoi se taie pe oblic in felii de cca 1,5 cm,se sareaza,se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cca 10 min,dupa care se preseaza usor in palme pentru a iesi surplusul de apa si se sterg din nou cu un servetel din hartie.
Pe fiecare felie de vanata se aseaza feliute subtiri de usturoi,felii de cascaval,se condimenteaza dupa gust, iar deasupra se aseaza o felie de dovlecel.
Se preseaza ,se dau prin pesmet,prin ou batut amestecat cu sare, piper,cimbru dupa gust si din nou prin pesmet. Se lasa cateva minute sa se usuce si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

2.A doua varianta: folositi sunca de Praga , sunca presata sau jambon si procedati la fel ca la prima varianta cu diferenta ca adaugati si felii de sunca deasupra cascavalului.

Vor iesi la fel de delicioase.
Se servesc atat reci cat si calde.Se pot servi si cu un sos de smantana amestecata cu putin usturoi,zeama de lamaie si marar verde tocat fin.

Niciun comentariu: