duminică, 13 decembrie 2009

Tocanita de pui cu caise

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 2 linguri ulei • 8 copane de pui dezosate, aprox. 450 gr in total • 2 cepe, tocate • 2 catei de usturoi, tocati • 2 lingurite cumin macinat • 2 lingurite coriandru macinat • 300 ml supa de pui • 3 morcovi, taiati in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate taiata in 6-8 betigase • 1 telina, taiata in 2 pe lungime, apoi de-a latul in felii • 5-8 caise, curatate de samburi si taiate in sferturi • piper si sare, dupa gust

Mod de preparare: 1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajesc copanele de pui 5-10 minute, pana cand s-au rumenit uniform, intorcandu-le de cateva ori.Se scot din tigaie.Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute, pana cand se inmoaie. 2. Se adauga cuminul si coriandrul si se calesc 1 minut, apoi se adauga supa.Se pune carnea inapoi impreuna cu morcovii si telina.Se dau intr-un clocot.Se amesteca bine, apoi se acopera si se fierb la foc mic aprox. 30 minute sau pana cand carnea s-a fragezit.Se ia capacul.Daca este prea mult sos, se mai fierbe pana scade. 3. Se adauga caisele si se amesteca usor.Se mai fierbe totul la foc mic 5 minute. 4. Se presara sare si piper dupa gust, apoi se serveste.Se poate servi alaturi de pilaf simplu, cartofi fierti sau copti.

Niciun comentariu: