duminică, 6 decembrie 2009

Tort Barbie

Timp de preparare:
(complexitate ridicata)

Ingrediente:
pentru blat 1
6 oua
250 gr zahar
150 ml apa
150 ml ulei
3 linguri cacao
350 gr faina
1 praf de copt
pentru blat 2
3 oua
125 gr zahar
75 ml ulei
75 ml apa
1,5 linguri cacao
175 gr faina
1 praf de copt
pentru crema ganache
300 ml frisca lichida
300 gr ciocolata

Mod de preparare: Prepararea cremei
Se topeste ciocolata in frisca lichida la microunde cca3 min ,si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se bate cu mixerul pana se ingroasa si isi schimba culoarea.

Preparare primul tort.
Se separa ouale
Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt
Albusurile se bat spuma cu zaharul
Se adauga albusurile peste galbenusuri
Se amesteca pana devine o crema omogena
Se adauga treptat faina amestecand continu
Se adauga cacaoa la fel ca si faina
Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.
Al doilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava.
Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie fiecare in doua si se umple cu crema ganache
Se taie pe diagonala marginile pentru a da forma de fusta si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt .
Deasupra de imbraca in pasta marshmallow
Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.

Niciun comentariu: