luni, 14 decembrie 2009

Tort classic

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Cantitate : 1 tort Chec • 170 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei, plus pentru uns • 2 ¼ cesti faina • 2 ¼ lingurite praf de copt • ¼ lingurita sare • 1 ½ ceasca zahar • 3 oua • ¾ ceasca lapte • coaja rasa de la o lamaie Crema • 400 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei • 1 ½ ceasca zahar • 6 albusuri • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare: Chec 1. Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm diametru. 2. Cerne faina cu praful de copt si sarea.Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos, adauga zaharul si bate bine.Adauga, in unt, cate un ou, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Redu viteza mixerului si adauga faina si laptele, alternanadu-le, incepand si terminand cu faina.Adauga coaja de lamaie si amesteca. 3. Toarna compozitia obtinuta in tava si coace-o timp de 35-55 minute, pana ce la inserarea unei scobitori in centru va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca in tava timp de 15 minute, dupa care scoate-l din tava si lasa-l sa se raceasca complet. Crema 1. Bate untul/margarina cu mixerul pana ce devine cremos. 2. Incalzeste albusurile cu zaharul la bain-marie pana ce zaharul s-a dizolvat, 2-3 minute.Pune albusurile intr-un bol curat si bate-le cu mixerul la viteza maxima pana ce devin pufoase si s-au racit, 5-10 minute. 3. Redu viteza mixerului si adauga untul/margarina, cate o lingura, batand bine dupa fiecare adaugare.Adauga vanilia si amesteca. 4. Lasa crema obtinuta la temperatura camerei daca o folosesti in aceasi zi, altfel pastreaz-o la rece dar altunci va trebui sa o lasi sa ajunga din nou la temperatura camerei sis a o bati pana ce devine moale, inainte de a o folosi. Asamblare 1. Taie checul in 3, pe orizontal.Pastreaza cateva linguri din crema .Unge prima felie cu crema, aseaza deasupra cealalta felie, unge din nou cu crema, iar deasupra aseaza a 3-a felie de chec.Unge tot tortul cu crema ramasa si da-l la rece pentru 40 minute, pana ce se intareste.Din crema pastrata decoreaza tortul.Poti sa o colorezi si sa o pui pe tort, dupa dorinta.

Niciun comentariu: