luni, 14 decembrie 2009

Tort de branza cu zmeura si ciocolata cu lapte

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 180 gr biscuiti simpli • 75 gr unt sau margarina Rama, topit(a) • 100 gr ciocolata cu lapte • 360 gr crema de branza cu vanilie • 200 ml frisca lichida • 50 gr zahar • 150 gr zmeura

Mod de preparare: 1. Sfarama biscuitii intr-un robot de bucatarie, adauga untul/margarina topit(a) si amesteca bine.Aseaza compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de 23 cm unsa cu unt si niveleaz-o egal, apasand-o cu spatele unei linguri de lemn. 2. Topeste ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Amesteca crema de branza cu frisca si zaharul pana ce obti o compozitie fina.Inglobeza in acesta compozitie zmeura, apoi adauga ciocolata topita si amesteca-o putin, mergand cu lingura de sus in jos, dar nu o amesteca pana la omogenizare completa. 3. Toarna acest amestec in tava si netezeste suprafata.Pune tortul la racit pentru 2 ore.Serveste-l stropit cu putina ciocolata topita, daca doresti. :)

Niciun comentariu: