duminică, 6 decembrie 2009

Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 3 banane
• 50 gr unt, topit
• 150 gr biscuiti simpli, sfaramitati
• 140 ml frisca lichida
• 140 gr zahar pudra
• 500 gr branza Quark
• 1 lingurita esenta de vanilie
• 200 gr unt de arahide crocant

Mod de preparare: 1. Cu cateva ore inante de prepararea tortului, pune 2 banane in congelator pana cand coaja se va innegri.Scoate-le din congelator si decongeleaza-le (se pot decongela mai repede in cuptorul cu micrunde)Dupa aceea, decojeste-le si fa-le piure.
2. Pentru crusta, amesteca untul topit cu biscuiti sfaramitati, apoi pune amestecul intr-o tava rotunda de 23 cm, apasandu-l usor.
3. Bate frisca intr-un vas, iar in altul bate untul de arahide pentru a-l imuia putin.Intr-un vas separat, amesteca zaharul cu branza Quark si vanilia.Inglobeaza untul de arahide in amestecul cu branza, apoi adauga piureul de banane.Inglobeaza usor frisca batuta, apoi pune umplutura peste crusta din tava.Da tortul la congelator pentru cateva ore sau peste noapte.Pentru a-l servi, scoate tortul din congelator si pune-l in frigider 20 minute, apoi treci cu un cutit in jurul marginilor si desprinde tortul din tava.Feliaza banana ramasa si decoreaza cu ea tortul.

Niciun comentariu: