sâmbătă, 12 decembrie 2009

Tort de branza si iaurt cu vanilie

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru baza • 200 gr biscuiti simpli • 50 gr alune de padure, macinate • 150 gr unt, topit Pentru umplutura • 1 kg branza de vaca • 200 gr zahar brun pudra • 3 linguri faina • 2 lingurite esenta de vanilie • 3 oua • 500 gr iaurt gras • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute. 2. Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza cu zaharul, faina, vanilia , ouale si 300 gr iaurt.Torna amestecul obtinut in tava si da prajitura la copt 10 minute la 180ᵒC, apoi mai las-o 30-40 minute la 140ᵒC.Cand va fi gata, umplutura va fi inca usor moale si se va misca daca o vei scutura. 3. Intinde deasupra restul de iaurt si da prajitura la copt inca 2 minute.Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.

Niciun comentariu: