luni, 14 decembrie 2009

Tort de ciocolata alba cu un nor de frisca si capsuni

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 12 portii Aluatul • 250 gr ciocolata alba, taiata in bucati • ½ ceasca unt sau margarina Rama • 2 oua • 4 oua, separate • ½ ceasca zahar pudra, cernut • 2 lingurite coaja de lamaie, rasa fin Topping • 1 ½ ceasca smantana lichida, pentru frisca • ¼ ceasca zahar pudra • 1 lingura lapte praf • 1 lingurita esenta de vanilie • 2 cesti capsuni, curatati si taiati in 2 sau 4 parti • Zahar pudra si rondele de ciocolata alba, pentru decorare

Mod de preparare: 1. Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 180° si pune foaie de copt pe fundul unei tavi rotunde si inalte, de 23 cm. 2. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde, amestecand la fiecare 10 secunde.Taie untul/margarina in bucati si pune-l(o) deasupra ciocolatei topite.Acopera vasul si lasa untul/margarina sa se topeasca intre timp ce prepari ouale.Bate cu mixerul ouale intregi, gabenusurile si ¼ ceasca zahar pana ce devin pufoase.Amesteca ciocolata cu untul/margarina, adauga-le in amestecul cu oua si amesteca-le.Adauga coaja de lamaie si amesteca.Intr-un bol separat, bate albusurile cu zaharul ramas pana ce devin putin tari.Adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata, amesteca, adauga albusurile ramase si amesteca din nou.Intinde amestecul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 35-45 minute, pana ce deasupra devine auriu-maroniu.Lasa aluatul sa se raceasca complet.Nu-ti face griji daca aluatul cade in centru – asa trebuie (macar lasa spatiu mai mult pentru crema!).Pentru a-l scoate din tava, treci usor cu un cutit in jurul marginilor si scoate tava.Dezlipeste foaia de copt si pune aluatul pe o farfurie de servire. 3. Pentru crema, bate smantana cu zaharul pudra pana ce devine putin tare.Adauga laptele praf si vanilia si amesteca.Intinde amestecul obtinut peste aluat.Aranjeaza capsuni si rondele de ciocolata alba deasupra si pudreaza cu mult zahar pudra, ininte de a-l servi.

Niciun comentariu: