duminică, 13 decembrie 2009

Tort de inghetata Tiramisu

Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 500 gr Mascarpone • 115 gr zahar pudra • 6 linguri vin rosu • 50 gr ciocolata amaruie, maruntita • 140 ml frisca lichida, usor batuta • 5 linguri cafea proaspat macinata • 85 gr zahar pudra • 5 linguri coniac • 200 gr piscoturi Pentru servire • cacao, pentru pudrare • 140 ml frisca lichida, batuta • ciocolata rasa

Mod de preparare: 1. Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta. 2. Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca. 3. Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite. 4. Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.

Niciun comentariu: