sâmbătă, 5 decembrie 2009

Tort de mere

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300g mere golden, 100g unt, 135g faina, 135 g zahar, 2 oua, 1 plic de drojdie uscata, sucul de la 1/2 de portocala

Mod de preparare: Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam galbenusurile, faina cernuta, sucul de portocala si drojdia uscata. Intr-un castron batem spuma albusurile si le adaugam la compozitia formata. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam compozitia noastra peste care adaugam feliile de mar, in forma de soare,pe care le infigem putin in coca. Se coace in cuptorul incins 15 minute la 200° dupa care pana la final la 180°. E gata cand infipta o scobitoare iese uscata.

Niciun comentariu: