luni, 14 decembrie 2009

Tort inghetat de ciocolata si alune

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 250 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati • 300 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati • 570 ml frisca lichida • 3 linguri miere • 6 linguri lichior • 100 gr alune de padure, prajite in cuptorul incins pentru aprox.10 minute • 180 gr biscuit simpli • 1 lingura unt sau margarina Rama ,topit(a) + pentru unsul vasului

Mod de preparare: 1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea si lichiorul.Lasa-le sa se raceasca. 2. Sfarama alunele cu biscuitii intr-un robot de bucatarie, apoi adauga untul/margarina topit(a) si amesteca.Unge o folie mare de plastic cu unt si aseaz-o intr-un vas potrivit.Presara o parte din biscuitii si alunele sfaramitate pe fundul si partile laterale ale vasului, apasandu-le pentru a se lipi de vas.Toarna compozitia cu ciocolata in vas, apoi presara deasupra biscuitii cu alunele sfaramitate ramase. 3. Pune totul la congelator pana ce se va intari.Inainte de servire, rastoarna tortul de ciocolata pe o farfurie de servire si taie-l cu un cutit fierbinte. :)

Niciun comentariu: