duminică, 6 decembrie 2009

Vita Bourguignon

Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
1,5 kg pulpa sau antricot de vita, o telina, 3 morcovi, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 700ml vin rosu, 250g de ciuperci, 200g de bacon, unt, ulei, faina, cimbru, dafin, sare, piper, 2 linguri de bulion si 200 ml apa.

Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, se da prin faina si se prajeste in unt si ulei pana se rumeneste apoi se da deoparte. In aceeasi oala (chiar daca s-a ars putin) se calesc legumele taiate cuburi mai mici, apoi se adauga baconul, usturoiul, carnea rumenita, o lingura de faina, bulionul, vinul, condimentele si apa. Se acopera si se da la cuptor, la foc mic, doua ore dupa care se adauga ciupercile calite in putin ulei si se mai lasa o jumatate de ora. Se serveste cu vin rosu.(se serveste cu vinul cu care a fost preparata mancarea)

Niciun comentariu: