duminică, 13 decembrie 2009

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru carnea de vitel • 4 bucati de vitel, 100 gr fiecare • 4 linguri mustar • 1 lamaie, taiata felii foarte subtiri Pentru sos • 1 capatana de usuroi • 150 ml supa de pui • Zeama de la ½ lamaie • 2 lingurite amidon • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit sufficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un catron mic, apoi se paseaza bine. 2. Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin. 3. Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa. 4. Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

Niciun comentariu: