joi, 10 decembrie 2009

Zeama de fasole cu costita

Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

300 g fasole boabe
1 ceapa mare
2 morcovi
½ telina
1 kg costita
ulei
sare, piper, vegeta
patrunjel, frunze de telina, leustean



Mod de preparare:

Am ales pentru aceasta zama fasole alba si pestrita. Am pus-o la inmuiat in apa de seara. Am fiert-o intr-o oala de 4 litri. Dupa ce a dat in clocot am schimbat apa. Am repetat operatiunea de 2-3 ori. Am curatat zarzavatul si l-am taiat cubulete. Am calit intr-o tigaie ceapa. Peste ea am adaugat costita taiata in bucati mai maricele si le-am rumenit bine. Fasolea, legumele si costita le-am fiert apoi la foc domol. Am adaugat bulionul si am condimentat zama dupa gust. La sfarsit am adaugat verdeata. Pentru servire am pregatit o salata de ceapa si niscaiva ardei iuti.

Niciun comentariu: