luni, 18 ianuarie 2010

BORS DE PERISOARE

Timp de preparare(usor,cca 6 portii)

iNGREDIENTE;700g carne tocata amestec(vita+porc),2,5-3l apa,1l bors de casa,o ceapa,2 ardei grasi, 6rosii coapte bine,1 morcov,o radacina mica patrunjel sau telina,50g orez 1lingurita legume deshidratate(delikat) o legaturica marar verde, sare,o legatura leustean(sau patrunjel),1ou,facultativ1 lingura smantana)
PREPARARE;
Se pune apa la fiert si cand clocoteste adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat si feliat subtire,morcovul taiat rondele subtiri si radacina curatata si taiata marunt,potrivim de sare si lasam sa fiarba 10-15min apoi adaugam rosiile date prin razatoare,fara pielite.Dupa alte10 min adaugam borsul, potrivind dupa gustul nostru si orezul spalat,lasand inca15 min sa fiarba.
Intre timp amestecam carnea tocata cu oul,delikatul si mararul tocat marunt, apoi se fac perisoare mici,rotunde,cu mana,apoi se baga in borsul care fierbe si se lasa inca 15-20min sa fiarba apoi se opreste focul.Se adauga leusteanul tocat marunt si se drege cu oul batut(daca dorim in ou se adauga si smantana).
POFTA BUNA!

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: