Ciorba de SOMN

(mediu,cca 6 portii)
Cantitati;
Carne de somn(peste,in general se face ciorba din pana(,adica partea dinspre coada ) si capatana,4-5 rosii coapte,1 ou,1 morcov,o radacina de patrunjel,50 g orez,o ceapa ,un ardei,o legatura bogata de leustean(eu adaug si cateva fire de marar),bors de putinica sau se poate acri si cu otet
Preparare;
Pestele se portioneaza in bucati potrivite, apoi se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se indulceste cu un praf de sare
In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt, cu un praf de sare.
Rosiile se decojesc se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat.
Dupa ce acesta s-a inmuiat se adauga borsul, sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca.
Se adauga orezul si bucatile de peste.
Se mai lasa la fiert timp de 15-20 min. Se opreste focul, apoi se adauga ou si leustean taiat fin.
Se serveste cu ardei iute si mamaliguta.
Pofta buna!
P.S.Ciorba originara,lipoveneasca se face cu apa de Dunare,la ceaun de tuci pe pirostrie,acrita cu otet de vin





Trimisa de Ursan Anisoara