duminică, 3 ianuarie 2010

Clatite

Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 oua,esenta de vanilie,esenta de lamaie sau de portocale,2 plicuri zahar vanilat,2 lingurite zahar,1 praf de sare,praf de copt,faina,lapte,ulei.

Mod de preparare: Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de sare,se bat cu un tel se adauga faina si o cantitate mai mica de lapte,se bate pana la omogenizare.Se lasa mai gros aluatul la inceput pentru a nu se forma cocoloase de faina,apoi se adauga lapte pana se obtine consistenta dorita.Cu cat este mai subtire compozitia se pot face clatitele mai subtiri.Se incinge tigaia,se adauga cate 1 lingurita de ulei la fiecare clatita,se intorc cu spatula speciala pentru clatite.Se pot umple dupa dorinta.Se mai poate face o compozitie de nuca macinata cu zahar si albusuri batute spuma cu care se umplu clatitele fara a se mai impacheta,se taie felie ca la tort.










Trimisa de Druta Maria

Niciun comentariu: