luni, 18 ianuarie 2010

COLTUNASI CU CARNE

(mediu,cca 6 portii)

Ingrediente aluat;3 oua, 100ml apa,un praf de sare,cca500g faina
umplutura;250g carne tocata amestec(vita+porc),o ceapa mica,o lingurita delicat,piper,marar tocat,alte condimente daca mai dorim(dupa preferinta)
PREPARARE;
Din faina si apa,oua si sare seframanta un aluat potrivit de tare care se lasa sa se odihneasca 20 min.
SEpregateste umplutura astfel; se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu carnea tocata,se adauga si lingurita de delicat si se lasa sa scada tot sucul lasat ,amestecand continuu.La sfarsit se condimenteaza si se pipereaza,apoi se adauga verdeata tocata.
Aluatul se imparte in doua si se intinde cu un sucitor,in foi subtiri de 1-2 mm.Din fiecare foaie se decupeaza cu un aparat special sau daca nu avem cu gura unui pahar,coltunasii.Pe fiecare coltunas se pune cate o lingurita de umplutura,apoi se pliaza in doua si se lipeste marginea,dupa ce am umezit-o cu putina apa,presand cu varful degetelor,apoi se indoaie iar in doua si se lipesc capetele,presand usor sau se lasa doar pliati in doua.Se pune pe aragaz, intr-o oala apa cu sare si se lasa sa clocoteasca apoi se baga coltunasii care se lasa sa fiarba cam 10-15 min,apoi se scot cu o spumiera din apa in care au fiert.Se servesc calzi sau reci,dati deasupra cu un sos picant(din pasta de tomate)sau cu smantana.
POFTA BUNA!







Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: