miercuri, 20 ianuarie 2010

CORONITA FESTIVA

MUSCHIULET CU FRUCTE(mediu,cca 10 portii)
CANTITATI;
cca 1 kg muschi de porc,100 ml ulei de masline,un pahar de vin alb,sare piper,condimente amestec uscate(cimbrisor,dafin,piper,
usturoi,oregano,anason,busuioc,coriandru)3 portocale,2 mere,100 g cascaval,3-4 ciuperci,rosii chery in bulion(sau rosii cheri proaspete si un pahar de suc de rosii)
PREPARARE;
Cu cateva ore inainte de preparare,se unge muschiuletul cu putin ulei de masline,se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de seara pana a doua zi).Muschiuletul condimentat se crestaza din loc in loc si se infig feliute taiate subtiri dintr-un mar,se aseaza deasupra ciupercile curatate si spalate
.Se toarna deasupra restul de ulei de masline,sucul de rosii si paharul de vin alb si se da la cuptor,la foc potrivit,udand din cand in cand carnea cu sosul din tava ,pana se inmoaie carnea(o incercam cu o furculita).
Portocalele curatate se dau la blender pana se obtine un piure care se toarna deasupra muschiului inmuiat bine,pe langa muschi se aseaza merele date prin razatoare si rosioarele chery.Se da din nou la cuptor cam 10 minute dupa care se scoate si se presara deasupra cascavalul dat prin razatoare mare,se da din nou 5 minute pentru gratinare.
Acest preparat se serveste taiat felii,cu sosul de mere,din tava,decorat cu frunze de patrunjel,rosioare chery si masline negre
POFTA BUNA !








Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: