joi, 14 ianuarie 2010

Cotlet la gratar cu unt si garnitura de spanac

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 felii cotlet de porc mai grosute (450-500 g)
100 g frunze de spanac
1 ardei gras rosu
1 ardei peperoni
4 linguri ulei de masline
2 lingurite de unt
1 lingurita mustar
4-5 catei de usturoi
sare, piper, cimbru, usturoi granulat, condimente pentru friptura, 1 lingurita concentrat ciuperci/pui

Mod de preparare: Preparati un bait din 2 linguri ulei de masline, mustar, usturoi granulat, piper, cimbru si concentratul. Feliile de cotlet se pudreaza cu condimente pentru friptura si se dau bine pe ambele parti prin bait. Lasati-le la rece cel putin 2 ore (daca stau mai mult sunt mai aromate, de exemplu de seara pana a doua zi).
Puneti feliile de cotlet pe gratar, lasati-le pana se patrund pe jumatate (15 minute), apoi puneti pe fiecare putin unt si cateva feliute de usturoi. Dupa inca 15 minute le intoarceti, puneti restul de unt, feliute de usturoi si condimente pentru friptura si lasati-le pe gratar pana se rumenesc frumos. (vezi video)
Intre timp preparati garnitura. Intr-o tigaie antiaderenta puneti doua linguri de ulei de masline, frunzele de spanac spalate si zvantate, intregi, ardeiul rosu taiat fasute subtiri, putina sare si piper. In cateva minute scade zeama si este gata.
Puneti pe farfurii garnitura, cotletele la gratar, eventual putin sos sau mujdei de usturoi, garnisiti cu feliute de ardei iute, catei de usturoi, frunze de patrunjel.
Pofta buna.



Trimisa de Craciun Mariana

Niciun comentariu: