joi, 21 ianuarie 2010

CREMES

Timp de preparare:
45 MINUTE (complexitate redusa)

Ingrediente:

PENTRU FOI
200 g faina
- un ou
- 200 g margarina
- 50 ml apa
- 1 lingurita otet

CREMA
1 l lapte
- 350 g zahar
- 100 g amidon
- 5 oua
- 200 g margarina
- vanilie
- o budinca de vanilie
- 1 plic gelatina


Mod de preparare:
Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si margarina (care se freaca pana devine spuma).

Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri.Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora.
Apoi se ia fiecare jumatate, se intind si se coc pe dosul tavii (pe care se presara faina).
Se pune laptele,zaharul,budinca, si vanilia pe foc mic.Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul.Cand incepe sa fiarba se adauga albusul si se amesteca pentru a nu se face cocoloase.Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga margarina cu lingura si se amesteca incet. Separat, se fierbe gelatina in putina apa, apoi se adauga la crema luata de pe foc.
O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot. Cand este calduta se pune intre foi si se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.

Trimisa de Javla Carmen

Niciun comentariu: