joi, 21 ianuarie 2010

CUIB DE VIESPI

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
pentru aluat:
4 oua, 2 kg faina, 300 ml laptre,100 ml ulei, 300 grame zahar, drojdie, esente de lamaie, zahar vanilinat
pentru umplutura:
300 gr nuca macinata, 100 gr zahar 100 ml lapte,

Mod de preparare: Intr-un vas se pune drojdia cu putina faina , zahar si lapte caldut se amesteca si se lasa putin la dospit.
Se adauga peste faina cernuta inainte. ouale se bat bine cu zaharul, laptele caldut, se adauga si ele peste faina se framinta un aluat potrivit de vartos. La final se adauga uleiul cat se poate suporta la mana de fierbinte si se mai framinta pana acesta intra in aluat.
Se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
Se intinde o foaie cu sucitorul se unge cu umplutura apoi se ruleaza. Se taie felii de aproximativ 3 cm si se aseaza in tava.Apoi se coc in cuptorul preincalzit 40-45 minute.
Trimisa de Javla Carmen

Niciun comentariu: